Company / seba-brau

seba -brau

Jarenlang zijn we trouw gebleven aan het Grimbergen bier maar met de verhuis naar onze nieuwe locatie te Mechelen vonden we het een ideaal moment om ons opnieuw te laten inspireren. En het resultaat mag er zijn. We hebben ons eigen bier gebrouwen 'seba-brau'.

Wil je er meer over weten?
IPA is een tripel van 7,5 procent, gemaakt met nieuwe hopsoorten uit Amerika. Deze hopsoort noemt ‘Mosaic’. Het is het resultaat van kruisen en muteren van verschillende hopsoorten die gecultiveerd worden op de zonnige vulkaan bodem van de Yakima Valley en andere valleys uit de streek rond Oregon, Washington en Idaho.

IPA staat voor ‘India Pale Ale’ en verwijst naar het hoppig bier dat de Engelse troepen te drinken kregen in India. Omdat het bier vele maanden onderweg was naar zijn bestemming werd er extra hop aan toegevoegd om het alcoholgehalte te verhogen, maar met het gevolg dat een bitterder smaak ontstond.

De ‘Mosaic’ hopvariëteit werd in 2012 vrijgegeven door de Hop Breeding Company LLC. Mosaic is een ‘dubbeldoelhop’ dat bij het bierbrouwen gebruikt wordt, zowel voor zijn aromatische als zijn bittereigenschappen. De eigenschappen samengevat zijn: tropisch fruit, citrus, aarde, floraal, bessen, gras, den en kruidig. Vele bierdrinkers vinden IPA té hoppig, maar de echte bierkenner houdt ervan.

Dat deze IPA voor de nieuwe trend in het bierlandschap staat, bewijst de eerste prijs, Best Bier Award 2013, behaald op het Brugse Bierfestival, waar een duizental bierkenners uit veertig landen de IPA van de microbrouwerij Den Triest uit Kapelle-op-den-Bos verkozen, voor Westvleteren en de Fort Lapin Quadrupel.

Gezondheid! Santé! Zum wohl! Cheers!