Producten / Industrie & rollend materieel / Voltage Limiter

Voltage Limiter

Algemeen
De overspanningsbeveiliger voor tram-, metro- en spoorlijnen Rail Voltage Limiter (xVL) werd ontworpen om personeel, passagiers en uitrusting in spoortractiesystemen te beschermen tegen overspanning. In geval van overspanning creŽert de overspanningsbeveilger een duurzame geleiding tussen het gebied met overspanning en het onderstation. In het onderstation wordt de toename van de stroombelasting opgemerkt, waardoor de veiligheid in werking wordt gesteld en personeel en passagiers zo worden beschermd. Dankzij de efficiŽnte stroomstootbegrenzing is de uitrusting ook beschermd tegen overspanning door bliksem.

Definitie van het probleem
Door kortsluitstroom, operationele stroom, bliksem en elktromagnetische spanning kunnen ontoelaatbare aanrakingsspanning en overspanning ontstaan in de tractiesystemen tussen de retourleiding en de aardingsstructuur.

Dergelijke overspanning kan erg gevaarlijk zijn voor personeel, passagiers en mensen die zich in het gebied bevinden en kan ook schade veroorzaken aan de essentiŽle signalisatie en telecommunicatie-uitrusting. In het ergste geval kan een ongeval met de tram worden veroorzaakt.

Oplossing
Dit probleem kan worden opgelost door de installatie van speciale overspanningsbegrenzers, die het potentiaalverschil beperken tot het veiligheidsniveau. xVL combineert een betrouwbare beperking van de spanning met een bescherming tegen bliksem. xVL werd ontwikkeld overeenkomstig de toepasbare Europese normen, die werden goedgekeurd door alle Europese landen:

 - EN50122-1: Spoorwegtoepassingen - vaste installaties - deel 1.
   "Beschermende maatregelen betreffende de elektrische veiligheid en de aarding".
 - EN50123-5: Spoorwegtoepassingen - vaste installaties - deel 5.
   "Overspanningsafleiders en laagspanningsbegrenzers voor specifiek gebruik in gelijkstroominstallaties".

Functie van xVL
xVL treedt in werking in de volgende gevallen:

 - positieve overspanning ter hoogte van de palen van de bovenleiding of van andere uitrusting, veroorzaakt door een kortsluiting.
 - positieve of negatieve overspanning ter hoogte van de bovenleiding of de rails, veroorzaakt door blikseminslag.

Toepassing van xVL
xVL kan op verschillende plaatsen in het net worden geÔnstalleerd, om te zorgen voor:

 - de bescherming van passagiers en personeel,
 - de bescherming van de elektronische uitrusting en meer bepaald van de signalisatie en de telecommunicatie-uitrusting.

xVL wordt geÔnstalleerd tussen de stroomretourleiding en de palen van de bovenleiding, de metalen structuren naast de rails, in speciale cabines die de signalisatie of telecommunicatie-uitrusting beschermen en op andere essentiŽle plaatsen (werkposten, enz.).

Besluit
xVL maakt gebruik van de meest geavanceerde technologie om alle vaste en rollende installaties te beschermen. xVL garandeert een betrouwbare en efficiŽnte bescherming tegen gevaarlijke overspanningen, die een veiligheidsrisico vormen voor personen of ernstige schade kunnen veroorzaken aan essentiŽle signalisatie en telecommunicatie-uitrusting. xVL garandeert een vlotte en probleemloze werking van de tramlijnen.

 

Afbeelding

Referentie

Omschrijving

Informatie

RAP-RVL-xx

RVL

Ga naar de technische fiche

RAP-TVL

TVL

Ga naar de technische fiche

 

Contacteer ons voor meer beschikbaarheid van materiaal of prijsofferte.

 

Seba